top of page

Vi er fortsatt i live...

I fredagsspalten om «Språket vårt» i Klassekampen 18. januar skriver Arild Rønsen at han oppfatter det «sånn at Språklig samling er nedlagt» og at laget har gitt opp språkkampen. Jeg kan berolige han og andre med å si at så er ikke tilfelle. Landslaget for språklig samling (LSS) har eksistert i fleire tiår og det er fortsatt i live!

Rønsen ber avisas lesere om å skille mellom muntlig og skriftlig norsk. Han understreker, med rette, at det er ingen som snakker nynorsk eller bokmål. Vi snakker ulike dialekter og det bør vi fortsette med, i alle situasjoner. Nynorsk og bokmål derimot er to varianter av det skriftspråket som vi kaller norsk: «Nynorsk og bokmål er skriftspråk», forklarer han, og det er sjølsagt rett.

Det var Ole Torps intervju med Åse Wetås, direktøren i Språkrådet, i fjernsynet som fikk Rønsen til å tru at Landslaget for språklig samling var nedlagt. Det hørtes da også ut som om Torp og Wetås i sin samtale på fjernsyn begge kunne fastslå at forsøket med språklig samling var lagt på is. Men det er det jo ikke! De refererte til et nytt lag for radikalt bokmål, men det arbeidet er som kjent ikke nytt. LSS har jobba med det i lange tider, og gjør det fortsatt.

Framheva poster
Siste innlegg
Arkiv
Søk på tagger
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page